Gå til forsiden

PERSONVERNERKLÆRING

Behandling av personopplysninger i ROOMR AS

Når du er i kontakt med oss og eventuelt inngår avtale med oss, vil ROOMR AS behandle personopplysninger om deg. Nedenfor finner du derfor informasjon om personopplysninger som samles inn, hvorfor vi gjør dette og dine rettigheter knyttet til behandlingen av personopplysningene.

Behandlingsansvarlig for personopplysningene vi behandler er ROOMR AS ved daglig leder Adam Skårvik. Kontaktinformasjonen til ROOMR AS er:

  • Adresse: c/o Media City, Fintech Room, Lars Hilles gate 30, 5008 Bergen
  • E-post: adam@roomr.no
  • Telefon: 450 81 055
  • Organisasjonsnr.: 920 029 515

For spørsmål du måtte ha om vår behandling av dine personopplysninger kan du kontakte oss på ovennevnte måter.

1. Hvorfor samler vi inn personopplysninger og hva slags informasjon samler vi inn

Vi samler inn og bruker dine personopplysninger til ulike formål avhengig av hvem du er og hvordan vi kommer i kontakt med deg. Vi samler inn følgende personopplysninger til formålene angitt her:

  1. Både for utleiere og leietakere vil vi behandle personopplysninger som navn, telefonnummer, e-post, bosted, ønsket bosted, arbeidsplass, studieplass, bilde, fødselsdato for å bruke tjenesten vår. Behandlingsgrunnlaget for dette er for å oppfylle avtalen mellom deg og ROOMR AS, jf. GDPR Art. 6 (1) bokstav b, og ellers benytte personopplysningene til kundeadministrasjon.
  2. Vi vil også underveis i avtaleforholdet utarbeide eventuelle kontrakter og innflyttingsprotokoll mellom leietaker og utleier. I tillegg vil vi sammenstille oversikter over leiebetalinger mellom leietaker og utleier, samt å sende ut faktura på vegne av utleiere.
  3. Ved bruk av ROOMR AS sin chattefunksjon, som er frivillig å bruke, vil vi behandle personopplysningene som du selv oppgir. Behandlingsgrunnlaget vårt for dette ROOMR AS sin berettigede interesse i å yte kundeservice, jf. GDPR Art. 6 (1) bokstav f.
  4. I den grad leietaker samtykker til at vi kan utlevere leietakers e-post adresse for å motta relevant markedsføring, vil vi utlevere e-post adressen til våre samarbeidspartnere. Et samtykke kan alltid tilbaketrekkes.
  5. Vi vil også holde oversikt over leietakers abonnement som er tilknyttet bolig dersom leietakeren samtykker til dette for at våre samarbeidspartnere kan komme med relevante tilbud til leietakerne. Et samtykke kan alltid tilbaketrekkes.

2. Utlevering av personopplysninger til andre

Vi gir ikke personopplysningene dine videre til andre med mindre det foreligger et lovlig grunnlag for slik utlevering. Eksempler på slikt grunnlag vil typisk være en avtale med deg eller et lovgrunnlag som pålegger oss å gi ut informasjonen.

Vi bruker databehandlere til å samle inn, lagre eller på annen måte behandle personopplysninger på våre vegne. I slike tilfeller har vi inngått avtaler for å ivareta informasjonssikkerheten i alle ledd av behandlingen. Vi benytter oss av følgende databehandlere per i dag:

  • Google

All behandling av personopplysninger som vi foretar skjer innenfor EU/EØS-området.

3. Lagringstid

Vi lagrer dine personopplysninger hos oss så lenge det er nødvendig for det formål personopplysningene ble samlet inn for.

Dette betyr for eksempel at personopplysninger som vi behandler på grunnlag av ditt samtykke slettes, hvis du trekker ditt samtykke. Personopplysninger vi behandler for å oppfylle en avtale med deg slettes når avtalen er oppfylt og alle plikter som følger av avtaleforholdet er oppfylt.

4. Dine rettigheter når vi behandler personopplysninger om deg

Du har rett til å kreve innsyn, retting eller sletting av personopplysningene vi behandler om deg. Du har videre rett til å kreve begrenset behandling, rette innsigelse mot behandlingen og kreve rett til dataportabilitet. Du kan lese mer om innholdet i disse rettighetene på Datatilsynets nettside: www.datatilsynet.no.

For å ta i bruk dine rettigheter må du kontakte oss på en av måte angitt over. Vi vil svare på din henvendelse til oss så fort som mulig, og senest innen 30 dager.

Vi vil be deg om å bekrefte identiteten din eller å oppgi ytterligere informasjon før vi lar deg ta i bruk dine rettigheter overfor oss. Dette gjør vi for å være sikre på at vi kun gir tilgang til dine personopplysninger til deg - og ikke noen som gir seg ut for å være deg.

Du kan til enhver tid trekke tilbake ditt samtykke for behandling av personopplysninger hos oss. Den enkleste måten å gjøre dette på, er å ta kontakt med oss i ROOMR AS sin chattefunksjon.

5. Klager

Dersom du mener at vår behandling av personopplysninger ikke stemmer med det vi har beskrevet her eller at vi på andre måter bryter personvernlovgivningen, så kan du klage til Datatilsynet.

Du finner informasjon om hvordan kontakte Datatilsynet på Datatilsynets nettsider:

www.datatilsynet.no

6. Endringer

Hvis det skulle skje endring av våre tjenester eller endringer i regelverket om behandling av personopplysninger, kan det medføre forandring i informasjonen du er gitt her. Hvis vi har dine kontaktopplysninger, vil vi gjøre deg oppmerksom på disse forandringene. Ellers vil oppdatert informasjon alltid finnes lett tilgjengelig på vår nettside.

Et bilde av appen

Vi gjør boligutleie trygt og enkelt

Last ned ROOMR nå. Skriv inn ditt mobilnummer og motta instrukser.

  • Last ned fra App Store